Σε μία υποδομή κατάλληλη για παιδιά από τα θεμέλιά της, διαμορφώσαμε ένα οργανωμένο περιβάλλον με πολλά ερεθίσματα, άνετο, φιλικό και ζεστό, σαν το σπίτι.

Οι χώροι μας (εσωτερικοί και εξωτερικοί) προσφέρουν ένα φυσικό περιβάλλον όπου τα παιδιά μπορούν να επικεντρωθούν σε μία ποικιλία δραστηριοτήτων με στόχο τη σωματική, κοινωνική, γνωστική και συναισθηματική εκπαίδευση και ευημερία.

Τα παιδιά μαθαίνουν ελεύθερα και μεγαλώνουν ως υπεύθυνα άτομα και με σεβασμό προς το περιβάλλον

Οι τάξεις μας προσφέρουν επιλογές, με ποικίλλα υλικά μάθησης που έλκουν το ενδιαφέρον και σχετίζονται με τις εμπειρίες της ζωής των παιδιών. Ο χώρος της τάξης δομείται σε διάφορες γωνιές παιχνιδιού- κέντρα ενδιαφέροντος, που ενθαρρύνουν τα παιδιά να εξερευνούν, να δημιουργούν, να παίζουν με φαντασία και να επιλύουν “προβλήματα”.

Το παιχνίδι στον εξωτερικό χώρο προσφέρει στα παιδιά ευκαιρίες για κίνηση και χρήση όλων των αισθήσεων και συνδέεται με πολλαπλά οφέλη για τη σωματική υγεία και ανάπτυξη των παιδιών, την εξέλιξη των κινητικών δεξιοτήτων τους και την προαγωγή της φυσικής τους δραστηριότητας.

Οι απλές και αυθεντικές εμπειρίες είναι το κλειδί για να μεγαλώσουν τα παιδιά μας ως υπεύθυνα άτομα και με σεβασμό προς το περιβάλλον. Στόχος μας είναι όλοι οι εξωτερικοί μας χώροι να αντικατοπτρίζουν τη φύση και να οργανώνονται περιοχές εκμάθησης που προάγουν το συνεργατικό παιχνίδι.

Γωνιές παιχνιδιού στον Κήπο μας
Μαθησιακοί στόχοι εντός ή εκτός τάξης

Είναι ένας ζεστός και ελκυστικός εναλλακτικός πολυχώρος δράσεων. Μέσα σε αυτόν πραγματοποιούνται ποικίλες ψυχοκινητικές, μουσικοκινητικές και θεατρικές δραστηριότητες για τα παιδιά, καθώς και τακτικές ενημερώσεις και ομιλίες με ειδικούς συνεργάτες. Τα παιδιά μαθαίνουν:

kids_8
Να προσανατολίζονται στο χώρο και να συνεργάζονται
kids_3
Να συντονίζουν το σώμα και τις κινήσεις τους
kids_5
Να επικοινωνούν μέσα από την κίνηση του σώματος συμμετέχοντας στο θεατρικό παιχνίδι
kids_10
Να επεξεργάζονται τα γλωσσικά και εκφραστικά τους μέσα κατά τις δραματοποιήσεις
kids_11
Να εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσω της μουσικής
kids_1
Να διαχωρίζουν τα βασικά χαρακτηριστικά του ρυθμού

Πρόκειται για έναν πόλο έλξης για τα παιδιά! Η βιβλιοθήκη μας ξεκίνησε με την ευγενική προσφορά μελών του Δ.Σ. και των γονέων με λίγα βιβλία και φέτος απαριθμεί πάνω από 1500 βιβλία και συνεχώς αυξάνονται.

Μέσα από τη διαδικασία του δανεισμού επιδιώκουμε

girl_4
Αυτονομία
girl_2
Αγάπη για το βιβλίο
girl_3
Καλλιέργεια φαντασίας, λόγου, συναισθημάτων, εξερεύνησης
girl_1
Μύηση των παιδιών στο δανειστικό σύστημα με αγάπη και σεβασμό

Η τραπεζαρία είναι ένας χώρος μέσα στον οποίο τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να βρεθούν με μικρές παρέες της επιλογής τους. Τρώγοντας όλοι μαζί ενθαρρύνουμε:

food_3
Την αυτονομία
food_5
Την κοινωνικοποίηση και τους συναισθηματικούς δεσμούς
food_2
Τις καθημερινές καλές συνήθειες φαγητού
food_4
Την ευκαιρία για επικοινωνία